Won´t be a grenade anymore!

Strax äre Zumba som gäller och jag är laddad!

Är rätt roligt, de är ju en tjej och en kille som lär ut. Och det känns väldigt peppande när dem säger " let's burn those calories" känns ju verkligen som att man gör de när man står där och ser fånig ut.




Min dag.

Började dagen med en shake. Har ju syndat lite i lördags så idag är de en ny start, plus att jag har vänner omkring mig som börjar med samma sak. Då kan man stötta varandra bättre igenom den här kuren. Måste ändå säga att jag är rätt förvånad över vad som händer med min kropp, det här verkar verkligen fungera.

Sen idag har jag städat lite grann eller har egentligen plockat ihop lite saker bara, senare ikväll blir det zumba med MICKAN! Hon har förövrigt köpt hela boxen så nu blire att köra lite andra saker också. Är faktiskt riktigt roligt med zumba (hur töntigt det än låter).




easy comes, easy goes.



Vad är kärlek?

Hatar egentligen den där frågan för att alla skriver så ingående om vad kärlek är.
För mig är kärlek till någon som man kan älska men samtidigt kunna hata. Så länge det finns hat finns kärlek.

Mina största kärlekar går dock till mina tappra syskon!

Till Maja för att hon är så stark trots allt tråkigt som hänt henne.

Till Myra för att kämpar på så bra kring alla omständigheter, önskar att jag kunde vara den systern för henne som hon förtjänar och kan se upp till.

Till Ludvig trots ADHD ADD och asbergers kunna vara den där mysiga lillebrorn som är så fokuserad på vad han vill göra och lägger ner sin själ i det han bygger eller konstruerar.

Till Agnes som är som de enda barnet i familjen eftersom att det är en sån stor åldersskillnad mellan oss, hon är så rolig smart och en fantastisk lillasyster.

Jag önskar mest av allt att jag kunde finnas där för mina syskon mer än vad jag är, känner tyvärr ibland att jag inte räcker till och att jag inte har energin. Men jag älskar er oerhört mycket!


Ludvid och Jag.

Maja och Jag.

Jag och Myra.

Agnes och Jag.

Pon de floor.

Är nu inne på dag tre vad gäller cambridge! Går riktigt bra faktiskt, inga större problem. Ska iväg och köpa fikabröd eftersom att Lill-Majsan kommer snart och ska hälsa på, är över en månad sen jag träffade henne. Och på den månaden har hon till och med hunnit bli ett år äldre. 16 år!


Pillow fight all night.

Ska iväg och göra lite ärenden samt hinna fika med Ann innan jag ska iväg på sågen och arbeta. Måste även köpa en parfym, eller ersätta den som av någon konstig anledning bara är borta! Men den luktar så jäkla gott så jag måste köpa tillbaka den. Det är väl ungefär det enda jag kommer hinna med att göra idag eftersom att jag jobbar till tolv ikväll.


Någon som ser mitt fina stora blåmärke på armen? Lyckades springa rakt in i handbollsmålet i full speed! Var mindre skönt kan jag lova, värker fortfarande lite i benet! Finns väl inte så mycket att säga än att jag kan erkänna att jag är mindre eftertänksam och tankspridd!

Det här åt jag idag.

Har ju börjat med Cambridge idag så de är det jag ätit idag, kanske inte sådär jätte spännande precis!

Det konstiga är att nu när man börjat med de, är det första som poppar upp i huvudet är mat! Men dem tre första dagarna ska ju tydligen vara värst!

Jag och Mickan har beställt lite roliga saker idag också! Håller ju på att töja till 12 mm nu så då måste jag ju ha smycken för 12 också. Har även bestället smycken inför kommande Medusa som ska göras inom en SNAR framtid! Can't wait!

Sober!?

Har egentligen inte så mycket att säga, har varit en lugn helg med mycket mys osv osv. Plus att jag varit nykter så IN YOUR FACE! För som inte tror eller trodde att det inte skulle gå. Kan om jag vill.

Ska från och med imorgon börja med cambridge! ska köra tre veckor tror ja, och det blir stenhårt strikt för mig. Varför slösa alla pengar om jag inte kan fullfölja det? Jag ska fullfölja de och gå ner dem där 10 kilona som jag så fint skrivit upp på mina nyårslöften! Ska bli intressant att de om det funkar...

Förresten! Ingen som är intresserad av att ta över Sigrid och Sally? Gratis förståss med katt mat och tillbehör. Hör av er då! [email protected]



<--Delar med mig av de bästa

Feeling the blood flow in my vains.

Herregud vilken spännande match det var ikväll, eller den sista perioden. Men Malå vann tillslut med 5-4!

Kudden kallar mitt namn, upp kvart i fem imorgon med! Längtar nästan till att få kliva upp (hur konstigt det än låter).

Natti natt

Allting börjar om.

Lyssnar på lite skön musik för att få lite värme och skön känsla innan det är dags att bege sig ut i kylan igen.


Nothing in my head, nothing in my act.

Har arbetat på sågen idag, eller arbetat och arbetat. Suttit på röven ungefär hela dagen, ätit lite karra, fikat, ätit lunch och kollat runt lite här och var. Dem håller på att bygga om sågen litegrann så då finns de inte så mycket att göra. Tro mig, dagen går sakta när man inget har att göra. Längtar nästan till imorgon och hoppas att sågen är igång igen så att man får göra nå vettigt också!

Ikväll är de hockey också! Malå-Norsjö. Alltid lika roligt med derby matcher och speciellt mot stor Norsjö.


Mina föräldrar.



Detta är då min Mor! Hon heter Annika och är 43 år gammal och är mamma till tre av mina andra syskon. En tapper kvinna må ja säga, hon vet hur man sopar av sig skit. Självständig och händig. Är otroligt stolt över min mamma efter allt hon har gått igenom. Vi har tidigare inte haft så jätte bra relation. Har varit bråk och tråkigheter för bådas del. Men idag när vi är lite äldre och klokare förstår vi varandra mycket bättre och pratar med varandra som vänner och mor och dotter.



Detta är min far! (en gång i tiden såg han rätt shysst ut?) Han är 40 år gammal och bor i Setsele med hans dotter och fästmö. Man skulle kunna säga att han lärt mig saker den hårda vägen, han har varit ganska sträng vad det gäller vissa saker. T.ex hantera pengar, ta hand om ett hem och andra nödvändiga saker som att byta olja i skotern osv osv. Flyttade upp till honom när jag skulle fylla tretton innan dess har vi inte träffats så mycket. Så det blev en hel del att ta in för både han och mig när jag slyttade upp. Men idag har vi en bättre relation till varandra. Han har väl kanske insett att jag inte kommer att vara 15 hela livet :)

Som avslut kan jag ju bara säga det att jag älskar mina föräldrar även om vi haft en del nedgångar, men de kan alltid bli bättre! Love you

These shoes are made for walking!

Jag är skoberoende så som alla andra flickor, tjejer och kvinnor! Finns ingen skönare känsla en att ta på sig ett par snygga skor. Vet dock inte när jag kommer att använda dessa skönheter. Men nog kommer jag att hitta rätt tillfälle för dem!






Personalstrategerna

Möte idag med personalstrategerna. Väldigt spännande och givande? Men nödvändigt ändå.
Senare ut till Setsele käka middag och boka tågresa ner till Härnösand. Det däremot är något jag tycker är både givande och spännande!

Senare blire del 3 i lär känna mig. Denna gång om mina föräldrar, ska försöka att vara så ärlig som möjligt.



Train road!

På onsdag åker jag mest troligt ner till Härnösand till kära mor och syster!
Ska bli roligt att hälsa på nere hos dem. Intressant att se med egna ögon förändringen i huset.
Mest troligt åker jag dessutom hem med Jossan på fredag. Blir ju hur bra som helst!
Ska även åka tåg ner, är väl typ fem år sen jag åkte tåg sist. Är hur mysigt som helst att åka tåg. Sätta sig i resturang vagnen och läsa en skvallerblaska eller lösa nå korsord.



Här ska jag slänga mig ner framför öppna spisen med familjen!

Min första kärlek!

Happ då var vi på numero två! Min första kärlek.
Antar att dagis inte räknas. Så min första riktiga pojkvän var en kille som heter Oscar.
Vi var tillsammans i tre månader tror jag, han var väl egentligen inte riktigt min typ. Men jag blev kär glad och sprallig! Minns att många kallade honom toffel och slängde kommentarer till mig att jag hade gjort honom till de. Och jag kan idag faktiskt förstå att när man är runt 14-15 och är kär att man har lätt att tappa sina vänner. Och att om man som vän blev arg eller avundsjuk. Jag minns att vi var med varandra varje dag så länge det bara gick, jag fick inte vara ute längre än till nio i nian. Men efter att vi blev tillsammans fick ja vara ute längre och vi fick sova över hos varandra mer. Haha är så jäkla roligt när man tänker tillbaka då man var 14 år. Allt man gjorde som man inte borde ha gjort. Att man trodde att ens vänner var ens bästa vänner och att man alltid skulle vara de. Hur många år det skulle ta innan man blev 18 och sen 20! Och poff, här är man idag. Och livet ser inte alls ut som man hade trott tidigare.

Det är rätt skönt ibland att vara lite äldre lite klokare lite mer dum. Man brukar säga att man önskade att man var ett barn igen, men samtidigt så skulle inte jag ändra på ett dyft av det som en gång var!


Moa 14år!

Smultron/vanilj.



Det bara rasslar till och så har man gått ner fyra kilo!!
Dock lite till behövs, men ibland måste man tillåta sig nå gott men bara godkänt på lördagar numer.
Smultron/vanilj kör jag på nu! Och måste faktiskt säga att dem på kontoret naturdiet lyckats göra godare drinkar. choklad och vildabär är numer ett minne blott!

Kungligt.

Hade en skit rolig kväll igår. Drog iväg med grabbarna grus Johan, Jocke, David och Joel. För festen i deras stuga bestod av ett halvt glas jäger, musik och klippning samt frisyr tillverkan. Drog senare på en fest hos Anns "kusin". Riktigt trevligt folk där. Station bjöd på det de skulle, och även olles. Träffade lite gammalt folk man inte träffat på länge och nytt folk man aldrig träffat förr. Men skoj var de. Och jag mår oförskämt bra idag!

Nu blire nog en rulle och sen kallar nog sängen. Soo long.


Beg for it.

Varför lägga ner någon energi på någon som inte tar vara på den energin?
Jag kan ha medkänsla men jag orkar inte hålla på att gnata och tjata.

Nu tar vi tag i andra saker och gör det hela bra av situationen! Lägger ner energi på någon som verkligen behöver den!



Presentera mig själv.

Jag heter Moa Gärdström, jag är 20 år gammal. Bor i en liten etta i malå med mina katter Sigrid och Sally.
Är väldigt impulsiv och gör det som jag känner för just då. Är envis med ändå medgörlig. Älskar att träffa nya spännande människor. Älskar att känna lugnet även fast det är riktigt svårt att hitta tid till de.

Saker jag hatar.
FÖTTER!
Läsa böcker.
All mat som kommer från vattnet, med undantag för kaviar och findus fiskpinnar. Är det orangea ströbrödet borta måste ja slänga pinnen.
Tråkiga människor.
Själviska människor.
Broccoli.
Alla dessa matprogram.

Saker jag gillar.
När de händer saker runt om mig.
Överraskningar.
Tacos.
Mysa.
Renbäddad säng.
Äventyr.


tråkig bloggare

Bra idé för en tråkig bloggare som mig.
Kanske intressant att veta lite om mig. Vad vet jag.

Presentera mig själv.
Min första kärlek.

Mina föräldrar.
Det här åt jag idag.
Vad är kärlek.
Min dag.
Min bästa vän.
Ett ögonblick.
Min tro.
Det här hade jag på mig idag.
Mina syskon.
I min handväska.
Den här veckan.
Vad hade jag på mig idag.
Mina drömmar.
Min första kyss.
Mitt favoritminne.
Min favoritfödelsedag.
Detta ångrar jag.
Den här månaden.
Ett annat ögonblick.
Det här upprör mig.
Det här får mig att må bättre.
Det här får mig att gråta.
En första.
Mina rädslor.
Min favoritplats.
Det här saknar jag.
Mina ambitioner.
Ett sista ögonblick.



Such a good day!

Vilken super dag jag haft idag!
Klev upp och åt lunch med Angelica, Jossan och Johanna. Sedan innebandy och ZUMBA med Mickan. Kan fortfarande inte sluta garva åt sig själv när man känner i hela kroppen att varenda steg eller rörelse man tar är i otakt. Och sen att brudarna som ska instruera en är så jääävla sexiga och verkligen kan röra på sina snygga höfter och en själv står där och gör ryckiga rörelser är ju bara för mycket. Men skoj är de.
Har även hunnit agera frisör åt Johan mucho good. Det var väl de.

Eller jo juste beställde två par nya skor idag också! På rea såklart en fattig lapp som jag har inte råd med annat :)

Take over control

Av någon konstig anledning har jag fått ny energi! Vet inte om de är för att det äntligen är skinande rent här hemma, om jag lyckats gå ner några, eller om att jag ska ner till mamma nästa vecka och få komma bort!
Härligt är det iallafall och hoppas det håller i sig. Sen nu i helgen blir det en hel nykter helg, har gjort en plan för att den ska genomföras och lyckas. Hoppas bara att det inte blir en spricka i planen.

Ska alldeles strax bege mig iväg till sporthallen och plåga små grabbarna en stund. Vi var ju och spelade innebandy cup i Umeå förra veckan, mötte andra 94 lag som spelar serie. Vi vann inte cupen komme sist men de är ju inte så konstigt i och med att vi bara spelat med varandra i ett halvår så jag är riktigt riktigt nöjd över deras prestationer! Och är jätte stolt över pokalen vi fick för fair-play! Det bevisar att vi lärt ut dem ett shysst spel! Så all cred till killarna!

Tid finns inne i klockan.

Gick igenom lite gamla saker sen jag var liten som legat hos min mor. Det är rent skit kul att gå igenom allt, se hur man stavade, vilka fantastiska fina bilder man ritat osv osv.
Kan inte mer än skratta åt mig själv när jag som tre åring blivit interljuvad om vad tid är. Man är ju allt för uppfinningsrik och tankspridd när man är tre år.

Finns inte så mycket mer att säga mer än att ni själva får kolla, och döm inte för jag kan nästan slå vad om att alla haft sina perioder :)


Devil angel rising!

Äntligen fått göra klart ansiktet på demonängeln som nu mer känns som whiteboard tavla där man kan sudda ut och rita nytt hur många gånger som helst. Nu hela femte och förhoppningsvis sista gången. Nu är det bara kroppen som ska få sin sista finslipning! Störra boobs kanske? Och halsen ser ju alldeles för hemsk ut!




Leaving

Tror det enda rätta att göra är att flytta! Ställt mig i kö på lägenheter i Härnösand, får jag en lägenhet drar jag!

RSS 2.0